Είστε εδώ:Αρχική»Ποιοι Είμαστε»Εκπαιδευτική Ομάδα»Νικολέτα Ιωαννίδη

Γεννήθηκε στην Κω το 1982. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 2010 από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Μιλά αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Παράλληλα με την κλινική της άσκηση, από το 2009 είναι επιστημονική συνεργάτης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες και από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν Σύμβουλος Αξιολόγησης του προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων» που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος. Από το 2009 έως σήμερα είναι εκπαιδεύτρια στο σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου και συμμετέχει σε κλινικές και νευροψυχολογικές μελέτες σχετικά με τη διπολική διαταραχή, τη σχιζοφρένεια και την ψυχογενή ανορεξία στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής και στο Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Ιδιαίτερα ασχολείται με τη μελέτη των νοητικών λειτουργιών στη διπολική διαταραχή, που αποτελεί σήμερα το θέμα της διδακτορικής της διατριβής.

Το 2010 έλαβε ειδική εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής (IοP) του Λονδίνου (Maudsley Ηospital - King’s College London) στη Θεραπεία Νοητικής Αποκατάστασης (CRT) ασθενών με σχιζοφρένεια και σήμερα είναι βασικό στέλεχος της ομάδας πιλοτικής εφαρμογής της θεραπείας αυτής στο ΚΚΨΥ Βύρωνα-Καισαριανής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι εκπαιδεύτρια κλινικών φροντιστηρίων της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε γενικούς γιατρούς και ψυχιάτρους, σε θέματα που αφορούν τη θεραπεία και αντιμετώπιση της κατάθλιψης στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την αναγνώριση και εκτίμηση της νοητικής δυσλειτουργίας στις ψυχικές διαταραχές.

Έχει παρουσιάσει μελέτες σε 15 διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει 7 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τρεις εργασίες της έχουν βραβευθεί σε διεθνή και ελληνικά ψυχιατρικά συνέδρια: στο 18ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας (EPA), Μόναχο 2010, στο 3ο Μονοθεματικό Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ψυχική Υγεία (WFMH), Αθήνα 2013 και στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, Ιωάννινα 2014.

Αναζήτηση

Είσοδος