Σκοπός μας

Ο ιστότοπος αυτός είναι το διαδικτυακό μέσο προώθησης πολλών δραστηριοτήτων για την προαγωγή της γνώσης στην Ψυχοπαθολογία, την επιστήμη που μελετά τις ψυχικές διαταραχές, τις κλινικές εκδηλώσεις τους, την αιτιολογία τους, τη διαγνωστική τους προσπέλαση και τη θεραπευτική τους αντιμετώπιση.

Η γνώση της Ψυχοπαθολογίας αποτελεί τον πυρήνα της εκπαίδευσης των ψυχιάτρων και των κλινικών ψυχολόγων και είναι απαραίτητη σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Όσο απαραίτητη είναι η γνώση αυτή, τόσο δύσκολο είναι να αποκτηθεί και να μεταδοθεί. Πολλοί λόγοι συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα. Η εκπαίδευση στην ψυχοπαθολογία απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και κλινική εμπειρία. Δεν γίνεται παρά με συνδυασμό επίπονης μελέτης και επίμονης ενασχόλησης με τον ασθενή. Απαιτεί φυσικά τον ίδιο τον ασθενή παρόντα, την πολυπλοκότητα και τη μοναδικότητά του, την ιδιαίτερη αλληλεπίδραση με αυτόν, που αποτελεί τη βάση για τη διαγνωστική του εξέταση και τη θεραπεία του.

Από την άλλη πλευρά, οι ψυχοπαθολογικές γνώσεις στις μέρες μας εμπλουτίζονται και ανανεώνονται με μεγάλη ταχύτητα, ενσωματώνοντας συνεχώς νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κλινική έρευνα, από τις δοκιμές θεραπειών αλλά και από τη βασική έρευνα – τις νευροεπιστήμες. Ο κλινικός της ψυχικής υγείας πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τις επιστημονικές εξελίξεις που προέρχονται από πολλούς επιστημονικούς κλάδους παράλληλα και μεταβάλουν διαρκώς το σώμα γνώσεων που συνιστά την Ψυχοπαθολογία και τον κάθε επιμέρους τομέα της.

Σε πολλές από αυτές τις ανάγκες επιχειρούμε να ανταποκριθούμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που παρουσιάζονται στο Psychopathology.gr. Οι δραστηριότητές μας αφορούν την έγκυρη, αποτελεσματική και σφαιρική κατάρτιση και επανακατάρτιση ειδικών στην εφαρμοσμένη ψυχοπαθολογία, δηλαδή στη διάγνωση και τη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών. Προσπαθούμε γι’ αυτό τον σκοπό να ενσωματώνουμε έγκαιρα κάθε επιστημονική εξέλιξη στη διδασκαλία μας και κάθε νέο μέσο στη διαδικασία κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Το Psychopathology.gr αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στις προσπάθειές μας γιατί διευρύνει κατά πολύ τα μέσα διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε, με διάφορες μεθόδους e-learning που προσφέρει το διαδίκτυο. Οι σπουδαστές των σεμιναρίων μας θα παρακολουθούν παράλληλα το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαδικτυακά μέσα από το e-class. Πολλοί ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στο μέλλον να παρακολουθούν κλινικά φροντιστήρια και σεμινάρια εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα μας Webinars.

Φιλοδοξούμε το Psychopathology.gr να αποτελεί πλέον ένα διαδικτυακό κόμβο αφιερωμένο στη συνεχιζόμενη κατάρτιση στην Ψυχοπαθολογία, χρήσιμο σε κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας και ιδιαίτερα σε νέους που τώρα αποκτούν κλινική εμπειρία. Εδώ μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας, να λαμβάνουν χρήσιμο υλικό, να εγγράφονται για συμμετοχή σε σεμινάρια, κλινικά φροντιστήρια και webminars και να εκπαιδεύονται μέσω e-learning.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 10:55

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αναζήτηση

Είσοδος