Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, τη Δανία και τη Φινλανδία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψυχαργώς» για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Από το 2008 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής και στο Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Παράλληλα, είναι συνεργάτης ερευνητής στο Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience King's College London και στο University College London. Βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η εναιθησία (επίγνωση του νοσηρού), η νοητική λειτουργικότητα και ιδιαίτερα η κοινωνική νόηση σε ψυχικές διαταραχές, οι μετά-νοητικές ικανότητες (metacognition) και η σχέση τους με την ψυχοπαθολογία.

Μέχρι σήμερα έχει 70 δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 6 επιστημονικών συγγραμμάτων. Είναι Διευθυντής Σύνταξης (Editor-in-chief) του επιστημονικού περιοδικού Ψυχιατρική της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Review editor του Frontiers in Psychiatry, Deputy editor-in-chief του ηλεκτρονικού περιοδικού Dialoques in Clinical Neuroscience & Mental Health, μέλος της συντακτικής επιτροπής Σύναψις και κριτής-σύμβουλος σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. 

Από το 2014 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του ετήσιου μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής» της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Από το 2016 είναι υπεύθυνος ενός ακόμα ετήσιου μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία «Παναγιώτης Ουλής» που διοργανώνεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. Επίσης, διδάσκει σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα για ειδικευόμενους ψυχιάτρους και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία.

Έκθεση εικόνων

Αναζήτηση

Είσοδος