Είστε εδώ:Αρχική»Νέα»… AND THE WEBINARS GO ON

… AND THE WEBINARS GO ON Κύριο

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 20:07

... AND THE WEBINARS GO ON

Όσο η πανδημία συνεχίζεται, και εμείς συνεχίζουμε διαδικτυακά.

 

Tα σεμινάρια Basic και Advanced θα διεξαχθούν και φέτος διαδικτυακά.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τα πρώτα περιοριστικά μέτρα αναγκαστήκαμε με ταχύρρυθμες διαδικασίες να εφαρμόσουμε τη διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων την άνοιξη του 2020. Σήμερα έχουμε πλέον κλείσει την πρώτη ακαδημαϊκή χρονιά (2020-21) εξολοκλήρου διαδικτυακής διεξαγωγής των ετήσιων μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων Κλινικής Ψυχοπαθολογίας (Basic) και Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογίας (Advanced).

Η εμπειρία μας ήταν κατά βάση θετική. Όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων μας, το οποίο εκτός από διαλέξεις περιλαμβάνει πολλή εργασία από το σπίτι και συζήτηση, μπορεί να διενεργηθεί διαδικτυακά με αποτελεσματικό τρόπο. Τίποτα από όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα, δεν στερήθηκαν οι σπουδαστές μας σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Φυσικά σε αυτό συμβάλει, πέρα από τις διαδικτυακές συναντήσεις μέσω του Zoom, ένα ολοκληρωμένο σύστημα e-learning που ήδη διαθέτει το Psychοpathology.gr:
E-class: σελίδες όπου αναρτώνται οι παρουσιάσεις των μαθημάτων και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό
Βιβλιοθήκη: ειδικό cloud που περιέχει εγχειρίδια και video για τη μελέτη και την εργασία στο σπίτι
Forum: συνδεδεμένο με το website διαδικτυακό χώρο για την απάντηση αποριών εκτός μαθημάτων, την ανάρτηση θεμάτων και τη συζήτηση από σπουδαστές, εκπαιδευτές και άλλα μέλη
Εκπαιδευτικές ασκήσεις: σελίδα με on-line ασκήσεις τύπου quiz

Επίσης, πολύ σημαντικό ήταν ότι η εκπαιδευτική ομάδα των σεμιναρίων μας εξασφάλιζε με την παρουσία της στα μαθήματα τη δυνατότητα για έντονη ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών μας στα μαθήματα με εικόνα και ήχο ή μέσω του chat. Εκτιμούμε ότι ο βαθμός συμμετοχής που εξασφαλίστηκε έτσι, δεν υπολείπεται αυτού που υπήρχε στα εκ του σύνεγγυς μαθήματα.

Ένα επιπλέον θετικό που προέκυψε από τη διαδικτυακή διεξαγωγή σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του Psychοpathology.gr, ήταν η ανάρτηση των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων αμέσως μετά τη διεξαγωγή τους στο site, που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να τα παρακολουθήσουν ξανά όποτε θέλουν και όσες φορές χρειάζεται.

Φυσικά, η διαδικτυακή διεξαγωγή υπολείπεται σε πολλά άλλα σημεία. Το κυριότερο των οποίων είναι ο περιορισμός της αλληλεπίδρασης σπουδαστών και διδασκόντων αλλά κυρίως των σπουδαστών μεταξύ τους. Επίσης, συχνά υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στις συνδέσεις και γενικότερα εξαρτιόμαστε όλο και περισσότερο από τη λειτουργία των δικτύων και των λογισμικών.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η πανδημία είναι ακόμα εδώ και δεν μας επιτρέπει μία σίγουρη μετάβαση στην προηγούμενη κατάσταση και «κανονικότητα», θα χρησιμοποιήσουμε και στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά την υποδομή και την εμπειρία που έχουμε για τη διαδικτυακή διεξαγωγή των ετήσιων σεμιναρίων μας. Επειδή ήδη από πέρσι πολλοί συνάδελφοι εκτός Αθήνας, από πολλά μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος, η διεξαγωγή θα είναι εξ αποστάσεως ολόκληρη την ακαδημαϊκή χρονιά, ακόμα και αν η πανδημία υποχωρήσει και μας επιτρέψει συναντήσεις από κοντά.

 

Νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα διοργανωθούν διαδικτυακά ή υβριδικά, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Η εξέλιξη της πανδημίας και η ανάπτυξη του e-learning συμπίπτει με την ώριμη ανάγκη να αναπτύξει νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες η εκπαιδευτική ομάδα του Psychοpathology.gr. Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα που διατυπώνουν πολλά χρόνια τώρα παλαιότεροι σπουδαστές μας, είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουν νέα προγράμματα με τη μορφή:
Ταχύρρυθμων θεματικών σεμιναρίων
Κλινικών φροντιστηρίων

Προκειμένου να μην αναβάλουμε περισσότερο ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη χρονιά, θα προχωρήσουμε στη διεξαγωγή τους είτε αποκλειστικά διαδικτυακά είτε υβριδικά (με κάποιους συμμετέχοντες από κοντά και κάποιους μέσω διαδικτύου), εφόσον είναι δυνατό.

Θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα για να έχουμε κατάλληλη τεχνολογία και διαμορφωμένους χώρους για μία ολοκληρωμένη υβριδική διεξαγωγή μαθημάτων. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε μία δυνατότητα πλήρους συμμετοχής και των «από μακριά» συμμετεχόντων και διαδραστικότητας στα μαθήματα.

Μείνετε συνδεδεμένοι στο Psychopathology.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα μας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LET’S GO WEBINARS

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αναζήτηση

Είσοδος