Είστε εδώ:Αρχική»Εκπαίδευση»Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια»Mετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ»

Ακαδημαϊκό έτος: 2020-2021

Το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία έχει αποκτήσει μια πλατιά αναγνώριση χάρη στην πολύχρονη και εμπνευσμένη προσπάθεια του αείμνηστου Παναγιώτη Ουλή και διενεργείται πλέον από ομάδα μαθητών του, με υπεύθυνο τον ψυχίατρο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής κύρια μέρη:

Εννοιολογικό μέρος:

Διδασκαλία των βασικών εννοιών των διαταραχών των ψυχικών λειτουργιών (κλινικά σημεία και συμπτώματα) καθώς και τα κλινικά σύνδρομα στο πλαίσιο των οποίων αυτές εμφανίζονται.

Κλινικό μέρος:

Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν τις διδαχθείσες έννοιες σε ιστορικά ασθενών, επιχειρώντας να αναγνωρίσουν συμπτώματα και να δικαιολογήσουν την εκάστοτε εφαρμογή των κλινικών ψυχοπαθολογικών εννοιών (ψυχοπαθολογική ανάλυση) και επιπλέον να σχηματίσουν και να δικαιολογήσουν την τελική διαγνωστική τους κρίση (διαφορική διάγνωση). Επιχειρείται επίσης σε κάθε ιστορικό να σκιαγραφούνται οι πλέον ενδεδειγμένες κατηγορίες θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Οργάνωση:

Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) & Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές.

Διάρκεια:

Ένα ακαδημαϊκό έτος (76 διδακτικές ώρες)

Επιστημονική επιτροπή:

Χαράλαμπος Παπαγεωργίου: Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ
Δημήτρης Πλουμπίδης: Ομ. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ
Ελευθερία Τσάλτα: Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ
Άννα Κοκκέβη: Ομ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη του Τομέα Ουσιοεξαρτήσεων και Συναφών Ερευνών και Διεθνών Συνεργασιών ΕΠΙΨΥ
Γιώργος Κωνσταντακόπουλος: Ψυχίατρος, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ & University College London

Υπεύθυνος σεμιναρίου:

Γιώργος Κωνσταντακόπουλος

Έναρξη:

Οκτώβριος 2020

Κόστος συμμετοχής:

€600,00

Πληροφορίες:

www.epipsi.gr, psychopathology.gr

Εγγραφές:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με μαθήματα μέσω βιντεοδιάσκεψηςκαι με e-learning από την ιστοσελίδα Psychopathology.gr. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρες 18.00 - 20.00 (Α Ομάδα) ή 20.00 - 22.00 (Β Ομάδα).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας), καθώς και απόφοιτους των σχετικών σχολών.

Η επιλογή των υποψήφιων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης (σειρά προτεραιότητας κατά συνάφεια αντικειμένου σπουδών και εργασίας).

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, απαιτείται πέραν της παρουσίας στα μαθήματα και επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις (στο θεωρητικό μέρος, στην ανάλυση ιστορικού και στην ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) συμμετοχής.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αναζήτηση

Είσοδος