Είστε εδώ:Αρχική»Εκπαίδευση»Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια»Mετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ»

Ακαδημαϊκό έτος: 2022-2023

Το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Παναγιώτη Ουλή και έχει αποκτήσει μια πλατιά αναγνώριση χάρη στην πολύχρονη και εμπνευσμένη προσπάθειά του. Από το 2014 μέχρι σήμερα διενεργείτε από ομάδα μαθητών του, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής κύρια μέρη:

Εννοιολογικό μέρος:

Διδασκαλία των βασικών εννοιών των διαταραχών των ψυχικών λειτουργιών (κλινικά σημεία και συμπτώματα) καθώς και τα κλινικά σύνδρομα στο πλαίσιο των οποίων αυτές εμφανίζονται.

Κλινικό μέρος:

Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν τις διδαχθείσες έννοιες σε ιστορικά ασθενών, επιχειρώντας να αναγνωρίσουν συμπτώματα και να δικαιολογήσουν την εκάστοτε εφαρμογή των κλινικών ψυχοπαθολογικών εννοιών (ψυχοπαθολογική ανάλυση) και επιπλέον να σχηματίσουν και να δικαιολογήσουν την τελική διαγνωστική τους κρίση (διαφορική διάγνωση). Επιχειρείται επίσης σε κάθε ιστορικό να σκιαγραφούνται οι πλέον ενδεδειγμένες κατηγορίες θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Οργάνωση:

Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) & Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές.

Διάρκεια:

Ένα ακαδημαϊκό έτος (78 διδακτικές ώρες)

Υπεύθυνος σεμιναρίου:

Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, Ψυχίατρος, Α' Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ & University College London

Έναρξη:

Οκτώβριος 2022

Κόστος συμμετοχής:

€600,00

Πληροφορίες:

www.epipsi.gr, psychopathology.gr

Εγγραφές:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με μαθήματα μέσω βιντεοδιάσκεψηςκαι με e-learning από την ιστοσελίδα Psychopathology.gr. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρες 18.00 - 20.00 (Α Ομάδα) ή 20.00 - 22.00 (Β Ομάδα).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας), καθώς και απόφοιτους των σχετικών σχολών.

Η επιλογή των υποψήφιων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης (σειρά προτεραιότητας κατά συνάφεια αντικειμένου σπουδών και εργασίας).

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, απαιτείται πέραν της παρουσίας στα μαθήματα και επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις (στο θεωρητικό μέρος, στην ανάλυση ιστορικού και στην ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) συμμετοχής.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αναζήτηση

Είσοδος