Τι χρήσιμο υπάρχει στο YouTube για εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία?

  • gekonst
  • Συντάκτης θέματος
Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #12 από gekonst
Όσον αφορά τη χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το YouTube παρουσιάζει σε πολλά σημεία παρόμοια καλά και κακά με όλο το υπόλοιπο διαδίκτυο. Υπάρχει πλήθος πληροφοριών, αν και μερικές φορές λείπουν ειδικές πληροφορίες για σημαντικά επιστημονικά θέματα. Από τον όγκο της πληροφορίας, που σε μεγάλο βαθμό συνίσταται σε επανάληψη τετριμμένων, πρέπει κανείς να επιλέξει τα πλέον έγκυρα και χρήσιμα. Ο φορέας που παρέχει το υλικό ή το website, είναι σε γενικές γραμμές μία εγγύηση για την αξιοπιστία και εγκυρότητα, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Πλήθος αναξιόπιστοι, ακόμα και πολλοί άσχετοι – φορείς, ιστοσελίδες και πρόσωπα – παρέχουν «γνώσεις» επί παντός επιστητού. Όλα αυτά, τα κακά και καλά, ισχύουν για ιστοσελίδες, κείμενα, άρθρα κ.λπ. στο διαδίκτυο και για τις διαλέξεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις κ.λπ. που μπορεί να βρει κανείς στο YouTube.
Το επιπλέον υλικό που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και παρέχεται ειδικά στο YouTube, είναι εκπαιδευτικό υλικό επίδειξης της συμπτωματολογίας, της κλινικής συνέντευξης κ.λπ., το οποίο περιλαμβάνει ασθενείς – ηθοποιούς ή πραγματικούς ασθενείς. Ωστόσο, και για αυτό το υλικό ισχύουν κατά αναλογία όσα προαναφέρθηκαν. Χρειάζεται αξιολόγηση για την εγκυρότητα και τη χρησιμότητά του. Πολλές φορές και αυτοί που διδάσκουν και φτιάχνουν τέτοιο υλικό, είναι άστοχοι ή/και άσχετοι. Επιπλέον, κυκλοφορούν πολλές fake προσωπικές ιστορίες «ασθενών» συνήθως από άτομα που έχουν προσωπικά κανάλια, αλλά και γενικότερα από «ψώνια» που θέλουν να κάνουν εντύπωση. Ορισμένοι πραγματικοί ασθενείς έχουν φτιάξει χρήσιμα βίντεο, ενώ άλλοι μάλλον άστοχα.
Προτίθεμαι να παραθέσω παρακάτω links προς το YouTube για χρήσιμο υλικό μαζί με κάποια δικά μου σχόλια, ξεκινώντας από υλικό που χρησιμοποιούμε ήδη στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του Psychopathology.gr. Πολύ θα ήθελα να δω και από άλλους στο Forum προτάσεις για τέτοιο υλικό! Μπορούμε να μοιραστούμε πολλές χρήσιμες πηγές μάθησης με αυτόν τον τρόπο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": makislog

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ