Latest News

  • LET’S GO WEBINARS
  • Basic:
    Training Course in Clinical Psychopathology “PANAGIOTIS OULIS”
  • Advanced:
    Training Course in Clinical Skills in Psychopathology “PANAGIOTIS OULIS”

LET’S GO WEBINARS Featured

Thursday, 26 March 2020 14:49

LET’S GO WEBINARS

Η κυκλοφορία σταμάτησε, η εκπαίδευση συνεχίζεται…

Tα σεμινάριά μας, Basic και Advanced, συνεχίζονται με διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων

 

Η πανδημία μαζί με την απώλεια, τη λύπη και τον φόβο, μας επιβάλλει και μία ζωή «εξ αποστάσεως». Τα προληπτικά μέτρα για social distancing έχουν σοβαρές πρακτικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλους μας. Η πρόκληση είναι να εκμεταλλευτούμε τις σύγχρονες ηλεκτρονικές και τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες για την εργασία και τη μελέτη, ώστε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί ενόσω «μένουμε σπίτι».

Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορούμε να πραγματοποιούμε τις συναντήσεις των σεμιναρίων μας, με κίνδυνο να χαθεί η ακαδημαϊκή χρονιά. Ο μόνος τρόπος να συνεχιστούν τα σεμινάρια είναι να συνεχίσουμε τα μαθήματά μας μέσω διαδικτύου μέχρι την άρση των προληπτικών μέτρων.

Το Psychοpathology.gr έχει πλέον αναπτυγμένες υπηρεσίες e-learning σε εφαρμογή:
E-class: σελίδες όπου αναρτώνται οι παρουσιάσεις των μαθημάτων και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό
Βιβλιοθήκη: ειδικό cloud που περιέχει εγχειρίδια και video για τη μελέτη και την εργασία στο σπίτι
Forum: συνδεδεμένο με το website διαδικτυακό χώρο για την απάντηση αποριών εκτός μαθημάτων, την ανάρτηση θεμάτων και τη συζήτηση από σπουδαστές, εκπαιδευτές και άλλα μέλη
Εκπαιδευτικές ασκήσεις: σελίδα με on-line ασκήσεις τύπου quiz

Στα σχέδιά μας ήταν όλη αυτή η υποδομή να αξιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον και για τη διενέργεια Webinars. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν μία λύση για να παρακολουθούν τα σεμινάριά μας συνάδελφοι εκτός Αθήνας που μας το ζητούσαν συνεχώς, καθώς και κάποιοι από τους συναδέλφους που δεν μπορούσαμε να δεχτούμε στα σεμινάριά μας κάθε χρονιά λόγω έλλειψης χώρου. Σχεδιάζαμε ήδη να προχωρήσουμε στη διενέργεια των σεμιναρίων Basic & Advanced μέσω διαδικτύου, παράλληλα με τα δια ζώσης. Επίσης έχουμε σκοπό και άλλα νέα ολιγόωρα σεμινάρια να διενεργούνται παράλληλα δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Η συγκυρία όμως τα έφερε έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τη διαδικασία των Webinars φέτος για αντικατάσταση των δια ζώσης μαθημάτων με εξ αποστάσεως μαθήματα. Έτσι το επόμενο διάστημα, τα μαθήματα των σεμιναρίων μας, Basic και Advanced, θα διεξάγονται διαδικτυακά. Εξασφαλίσαμε γι’ αυτό κατάλληλο software – πλατφόρμα για Webinars και εξοικειώθηκε σε αυτό η εκπαιδευτική μας ομάδα, όσο πιο γρήγορα ήταν δυνατό. Στόχος μας είναι να γίνονται με διαδραστικό τρόπο τα μαθήματά μας, με την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών, προσομοιάζοντας όσο το δυνατό περισσότερο στη διαδικασία που ακολουθούμε στα δια ζώσης μαθήματα.

Για τη νέα διαδικασία διαδικτυακών μαθημάτων οι σπουδαστές των σεμιναρίων μας πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Απαιτείται να έχετε διαθέσιμο laptop ή PC με ακουστικά και κάμερα καθώς και σύνδεση στο διαδίκτυο, όσο το δυνατό πιο ισχυρή. Μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθούν smartphone, tablet ή iPad.
2. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε μία «συνάντηση» εξοικείωσης για να γνωρίσετε τη διαδικασία και να λυθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα με τη συμμετοχή σας.
3. Το πρόγραμμα μαθημάτων τροποποιείται, με περισσότερες συναντήσεις και μικρότερη διάρκεια κάθε συνάντησης.
4. Το κάθε Webinar βιντεοσκοπείται αυτόματα και διατίθεται μετά ως video στην αντίστοιχη σελίδα του Psychopathology.gr. Έχετε πρόσβαση σε αυτά τα video με το Login σας στο site. Όποιος απουσιάσει σε συγκεκριμένο Webinar, υποχρεούται να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο. Η παρακολούθηση του video όπως και η παρουσία στο Webinar καταγράφονται αυτομάτως.
5. Τα υπόλοιπα μέσα e-learning που χρησιμοποιούμε (E-class, Βιβλιοθήκη, Forum, Εκπαιδευτικές ασκήσεις), συνεχίζουν φυσικά να λειτουργούν παράλληλα ως συνήθως, με προσπάθεια εντονότερης και πλουσιότερης χρήσης τους.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα ανανεωμένα προγράμματα των σεμιναρίων Κλινικής Ψυχοπαθολογίας και Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του προγράμματος Zoom για Webinars και τη συμμετοχή στις διαδικτυακές εκπαιδευτικές μας συναντήσεις.

Last modified on Thursday, 26 March 2020 15:13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Search

Login