Είστε εδώ:Αρχική»Εκπαίδευση»Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια»Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων Στην Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ»

Ακαδημαϊκό έτος: 2022-2023

Στο μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία οι σπουδαστές διδάσκονται βασικές αρχές και εξασκούνται σε ειδικά εργαλεία κλινικής εξέτασης, διαφορικής διάγνωσης και θεραπευτικού σχεδιασμού για την άσκηση της κλινικής ψυχοπαθολογίας (κλινικής ψυχιατρικής, κλινικής ψυχολογίας, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές διαλέξεις όσο και κλινικό υλικό (βινιέτες, οπτικοακουστικό υλικό και ιστορικά ασθενών) σε όλα τα διδασκόμενα θέματα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής κύρια μέρη:

Γενικό μέρος:

Διδασκαλία γενικής μεθοδολογίας και βασικών κλινικών δεξιοτήτων, απαραίτητων στην κλινική πράξη (ενδεικτικές θεματικές: διενέργεια και τεχνικές κλινικής συνέντευξης, γενική οργάνωση και ειδικά θέματα εξέτασης της ψυχικής κατάστασης και της προσωπικότητας, γενική λογική και ειδικά προβλήματα ψυχοπαθολογικής διαφορικής διάγνωσης, θεραπευτικές παρεμβάσεις για τις ψυχικές διαταραχές και εξατομικευμένος θεραπευτικός σχεδιασμός). Οι σπουδαστές θα εξασκηθούν επίσης σε ειδικά κλινικά εργαλεία, όπως κλινικές κλίμακες, δοκιμασίες επί της κλίνης, συγγραφή αναφορών.

Ειδικό μέρος:

Εφαρμογή των κλινικών δεξιοτήτων στην κλινική εξέταση, την εκτίμηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία περιπτώσεων ανά νοσολογική κατηγορία (ομάδες ψυχικών διαταραχών). Διδασκαλία σύγχρονης νοσολογίας, διαγνωστικών κριτηρίων, ειδικών προβλημάτων διαφοροδιάγνωσης, θεραπευτικού σχεδιασμού. Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν τις διδαχθείσες κλινικές δεξιότητες σε ιστορικά ασθενών, με στόχο την εύστοχη διάγνωση και το βέλτιστο θεραπευτικό σχεδιασμό.

Εκπαιδευτική ομάδα:

Το παρόν σεμινάριο υλοποιείται από ομάδα μαθητών του αείμνηστου Παναγιώτη Ουλή, με υπεύθυνο τον ψυχίατρο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο. Ο υπεύθυνος και η εκπαιδευτική ομάδα πραγματοποιούν ήδη επί πολλά έτη και το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής», που συνδιοργανώνουν η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ & το ΕΠΙΨΥ. Σε ορισμένα ειδικά θέματα διδάσκουν επίσης μέλη της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής και άλλοι ειδικοί.

Υπεύθυνος σεμιναρίου:

Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, Ψυχίατρος, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ & University College London

Οργάνωση:

Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ & Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ)

Διάρκεια:

Ένα ακαδημαϊκό έτος (96 διδακτικές ώρες)

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με μαθήματα μέσω βιντεοδιάσκεψης και με e-learning από την ιστοσελίδα του Psychopathology.gr.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει 4ωρα μαθήματα που πραγματοποιούνται ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα (ένα μάθημα το Σάββατο και ένα την Κυριακή, 10.00-14.00) - δύο Σαββατοκύριακα τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο. Συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων θα δοθεί στους σπουδαστές που θα επιλεχθούν, στις αρχές Οκτωβρίου.

Έναρξη:

Οκτώβριος 2022

Κόστος συμμετοχής:

€800,00

Πληροφορίες:

psychopathology.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφές:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν:

  • Οι απόφοιτοι του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής» της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ & ΕΠΙΨΥ
  • Ειδικευμένοι Ψυχίατροι και ειδικευόμενοι στα τελευταία 2 έτη της ειδικότητας
  • Κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος Κλινικής Ψυχολογίας
  • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια σε κλινικά πλαίσια

Οι υποψήφιοι σπουδαστές να έχουν υπόψη ότι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η επιλογή των υποψήφιων γίνεται βάσει των παραπάνω κριτηρίων και χρονικής σειράς προτεραιότητας (ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής).

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, απαιτείται πέραν της παρουσίας στα μαθήματα και εκπόνηση τριών (3) εργασιών, δύο ενδιάμεσων και μίας τελικής. 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) συμμετοχής.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αναζήτηση

Είσοδος